Another week at Port Elizabeth - Reisverslag uit Port Elizabeth, Zuid-Afrika van Priscilla Veeke - WaarBenJij.nu Another week at Port Elizabeth - Reisverslag uit Port Elizabeth, Zuid-Afrika van Priscilla Veeke - WaarBenJij.nu

Another week at Port Elizabeth

Door: Priscilla

Blijf op de hoogte en volg Priscilla

28 Februari 2013 | Zuid-Afrika, Port Elizabeth

Zaterdag zijn we gaan winkelen in Greenacres. Een groot winkelcentrum hier. Ik heb een vestje, een Afrikaans boek en wensballonnen voor mijn verjaardag gekocht. We hebben wat bij Mugg & Beans gegeten en gedronken. Kirsten wilde wat tomatenketchup, maar eerlijk gezegd was dat niet zo'n strak plan. Ze opende de fles of in ieder geval ze deed een poging en toen hoorde we ineens een soort van ontploffing en voelde allemaal spetters tomatenketchup op ons. De fles plofte gewoon open, zoals een frisdrankfles dat ook wel eens kan doen, haha. Gelukkig was de fles nog gewoon heel en was er op de spetters overal na, niks aan de hand. We wilden nog een laatste winkel bekijken en toen ging het winkelcentrum helaas om 5 uur al sluiten, dus wij de taxi terug gebeld om ons op te halen en hij zei 10 minuten. Nou dat waren 10 lange minuten, want we hebben er 50 minuten zitten wachten. We zijn deze avond heel verstandig thuis gebleven, zodat we nog wat bij konden komen van het ziek zijn.

Zondag zijn we lekker naar het strand geweest en toen we terug wilden gaan om even wat te eten, kwamen we erachter dat we thuis geen water hadden, dus dat betekent niet douchen, geen wc die doorspoelt en ook geen water uit de kraan. Blijkbaar waren er in de buurt 2 buizen met gaten erin. Dus toen besloten we om maar ergens wat te gaan eten en dat werd het News Cafe (het cafe met de lekkere cocktails). Daarna hebben we op de Boardwalk nog wat gewinkeld en zijn we weer terug naar huis gegaan en gelukkig hadden we weer water :)

Maandag was het weer tijd om naar Walmer Primary School te gaan. Ik heb vandaag alle lessen wel gezien, Natural Sciences, Social Science, Life Skills, English en Xhosa (Maths heb ik dan niet gezien). Ik ben maar een half uurtje bij Xhosa gebleven, want ik werd helemaal niet goed van het feit dat de docente het huiswerk ging controleren en toen bijna alle kinderen wel 1 of 2 keer met een grote stok op hun vingers sloeg. Stel je voor zo'n 45 kinderen van de 50 die even met een stok worden geslagen en in hun handen zitten te wrijven, omdat ze zo'n pijn hebben. Verschrikkelijk gezicht is dat. Daarna ging het niet echt beter met me en zag ik weer alles draaien en zat ik bij Natural Sciences bijna te slapen. Ik ben op den duur uit de lessen gegaan en op de binnenplaats in de schaduw gaan zitten en ik heb daar zitten wachten tot het huiswerkklas was. Er kwam in de pauze nog een ventje met Down Syndroom naar ons toe en hij was ons zo bewonderend aan het aankijken, het zag er ontzettend schattig uit. En hij moest even aan onze armen zitten, misschien om te kijken of we toch wel echt waren, haha. Daarna ging ik zijn veters strikken anders zou hij misschien vallen en toen vond hij mijn haar toch ook wel heel erg interessant en kon het ook weer niet laten om er weer even aan te zitten. Wat een schattig ventje! Daarna kwamen er nog 3 ventjes die continu mijn aandacht probeerden te vangen door gekke bekken te trekken, lief te lachen en te dansen. Ontzettend grappig natuurlijk, en op zich ook best leuk als je je niet zo lekker voelt. Bij huiswerkklas voelde ik me gelukkig heel wat beter en ze hebben daar gelukkig ook de regels wat verandert. Als de kinderen klaar met huiswerk zijn (na het gecheckt te hebben), moeten ze een gebed doen en mogen ze naar huis. Voorheen bleven ze allemaal en zaten ze zich vaak te vervelen, dit werkt ontzettend veel beter.

Dinsdag voelde ik me weer ontzettend moe en niet lekker. Ik had ook weer erg slecht geslapen, dus deze dag heb ik ook weinig uitgevoerd.

Woensdag ben ik weer naar Herbert Hurd Primary School geweest en de kinderen waren weer erg blij me te zien. Ze hadden mijn mentor continu gevraagd waar ik toch was. Ik heb vandaag mijn gekochte Afrikaanse boek voor mogen lezen, de kinderen vonden het erg leuk ook al begrepen ze niet veel van het verhaal, aangezien de kinderen hier allemaal Engels of Xhosa thuis spreken. Daarna aan het einde van de dag heb ik een les over Nederland gegeven, aangezien de kinderen ontzettend veel vragen hadden over Nederland. Aan het einde mochten de kinderen vragen stellen, zo kwamen er vragen als 'Zijn er leeuwen in Nederland?', 'Zijn er tornado's/aardbevingen?', maar ook vragen als 'Fiets je zelf ook heel veel ?'. Ik had de kinderen verteld over wat voor beesten er dan leefden in Nederland en zo vertelde ik over beavers. Toen werd er een vraag gesteld en ik zit nu al met een lach op mijn mond: 'Of Justin Bieber aan zijn naam komt door de beavers in Nederland.' De hele klas kwam niet meer bij en ik ook niet meer. Het was een gezellig dagje en ik heb er ontzettend van genoten.

Donderdag ik zit op het moment weer op Herbert Hurd en er wordt op het moment Xhosa of misschien geschiedenis gegeven door een andere docente. Mijn mentor gaat dan meestal achter een computer zitten en werkt haar administratie bij of doet andere dingen voor het zwemteam of het hockeyteam, aangezien ze die ook nog begeleid of ze doet iets voor haar bruiloft. Vandaag ben ik even meegegaan, maar normaal blijf ik in de klas zitten om ook wat Xhosa mee te pikken.

• 03 Maart 2013 - 17:10

Petra:

Hoi Pris, van harte gefeliciteerd met je verjaardag vanuit een koud en bewolkt Nederland. Marc en Petra