The Holiday Programme - Reisverslag uit Port Elizabeth, Zuid-Afrika van Priscilla Veeke - WaarBenJij.nu The Holiday Programme - Reisverslag uit Port Elizabeth, Zuid-Afrika van Priscilla Veeke - WaarBenJij.nu

The Holiday Programme

Door: Priscilla

Blijf op de hoogte en volg Priscilla

07 April 2013 | Zuid-Afrika, Port Elizabeth

Zondagavond zijn we naar een Jazz avond in Captain’s geweest. Wat een prachtige stem heeft die vrouw en wat een heerlijke muziek! Samen met Kirsten heb ik de mensen op de dansvloer gekregen, supertof. Helaas voelde ik me na twee uurtjes niet lekker en zijn we snel naar huis gegaan.
De rest van de week was ik helaas ziek. Ik was het op den duur zo beu en zondag voelde ik me ietsje beter met Pasen. ’s Avonds ben ik weer meegegaan naar de Jazz avond, wat een heerlijke avond! Ook deze avond hebben Kirsten en ik het weer voor elkaar gekregen en deze keer was het ontzettend druk. Zo zijn we rond half 1 teruggegaan, omdat Kirsten en ik ons allebei niet zo lekker voelden.

Maandag hadden we vanwege Pasen nog vrij. Vandaag had ik een hele picknick voorbereid, maar omdat er geen tijd was om naar Fort Frederick te gaan om deze op te eten, hebben we deze lekker in de tuin opgegeten.
Dinsdag zijn we begonnen met het Holiday Programme. De kinderen hebben hier met Pasen een week vakantie en om de kinderen in de township van de straat te houden, wordt er een programma opgezet voor de hele week. Dit doet Izizwe (de vrijwilligersorganisatie) elke vakantie. Zo verdelen ze de kinderen in 4 groepen, voor elke groep is er 3 kwartier iets te doen. Er zijn hiervoor 4 stations gemaakt, een dansstation, een sportstation, een fun activitiesstation en een kunststation. Elke vrijwilliger wordt verdeeld over de groepen, zodat de groepen begeleiders hebben. Bij elk station staat één ‘hoofdbegeleider’ om de activiteiten goed te laten verlopen. Zo verliep het eigenlijk elke dag. Wat een schattige en lieve kinderen zaten er tussen, lieve knuffelbeertjes, de kinderen hebben genoten en ik heb ontzettend genoten. Op vrijdag werd het programma wat aangepast. De kinderen kregen iedere keer een half uurtje om bij een station te spenderen, dan hadden ze lunchtijd en daarna kregen ze tijd om iets in te studeren voor de talentenshow.

Vrijdagavond zijn we naar Gondwana geweest om Jasmin haar verjaardag te vieren, ze zou namelijk om 12 uur jarig zijn. We hebben een ontzettend leuk feestje gehad.

Zaterdag ben ik met Dylan, Dick en Kirsten naar Sardinia Bay geweest, een ontzettend mooi strand waar ik al eens eerder ben geweest. Helaas was het wat frisjes en zijn we na ik denk 2 uur vertrokken. ’s Avonds zijn we met Theo, degene die ons de eerste dag heeft rondgeleid in de township, gaan stappen in de township. Kirsten en ik waren er de enige blanke vrouwen, en Dylan en Dick de enige blanke mannen. Ik werd niet echt vaker dan normaal aangesproken, maar Kirsten en Dick werden vaak aangesproken. Dick werd vaak om bier gevraagd, soms met een omweg, soms direct. Ze zien blank en denken gelijk rijk, helaas, maar gelukkig zijn ze niet allemaal zo en hebben we ook heel leuke mensen ontmoet. Ook hebben we nog veel gedanst met heel wat vrouwtjes daar, erg gezellig.