Nieuwe week, nieuwe stage! - Reisverslag uit Port Elizabeth, Zuid-Afrika van Priscilla Veeke - WaarBenJij.nu Nieuwe week, nieuwe stage! - Reisverslag uit Port Elizabeth, Zuid-Afrika van Priscilla Veeke - WaarBenJij.nu

Nieuwe week, nieuwe stage!

Door: Priscilla

Blijf op de hoogte en volg Priscilla

15 Februari 2013 | Zuid-Afrika, Port Elizabeth

Molo!

Maandag was de eerste dag op Herbert Hurd Primary School (H.H.P.S.). De dag begon met wat regenachtig weer en het was wat frisjes. Toen ik op de school kwam was het eerste wat ik dacht: ‘Wauw, wat een verschil!’ Ik werd eigenlijk gelijk naar mijn mentor gebracht in grade 4, dit zijn kinderen van rond de 9. Ik kwam binnen en de kinderen riepen gelijk ‘Yes!’. De kinderen zijn hier ontzettend blij met een ‘student teacher’, want die zijn aardig en lief en de docenten zijn streng, haha. Tenminste volgens mijn mentor. De kinderen wilden gelijk alles over mij en vooral over Nederland weten. Mijn mentor Margie heeft even verteld waar Nederland ligt en ik ben van plan volgende week een les te geven over Nederland, omdat ze zoveel vragen tussendoor erover stellen en ook over de taal, omdat dit toch wel erg veel op het Afrikaans lijkt. Een ventje viel me al gelijk op, hij vraagt veel aandacht en roept door de klas. Ik vond het direct al een leuk ventje, maar dit heb ik over het algemeen altijd met zulk soort kinderen. Mijn mentor vertelt me van alles over zichzelf en over de school en dus ook dat ze over een maand gaat trouwen, wat natuurlijk super is! Voor de gymles moeten de kinderen zich omkleden, dus ik dacht oké gymles, maar ze kregen dus zwemles. Allemaal in groene badpakjes, de jongens moesten op het veld gymmen. Ze hebben op school gewoon een eigen zwembad, het moet niet gekker worden! Het is echt een ontzettend grote school met eigenlijk alles erop en eraan. Zelfs digiborden, waarvan ik dacht dat ze die dus niet hadden. Op deze school hebben ze ook een beetje hetzelfde systeem als in Nederland. Eén docent per klas en soms wordt er dan les gegeven door een ander, bijvoorbeeld de lessen Xhosa, geschiedenis, kunst en muziek, worden door een ander gegeven, maar de rest doet de docent zelf. ’s Middags waren we al lekker om half 3 terug, omdat we niet hoeven te helpen met een huiswerkklas of iets dergelijks. Daarna zijn we naar de Boardwalk gelopen, ongeveer een half uurtje lopen vanaf ons huis. We hebben daar gewinkeld, rond gekeken en nog wat foto’s gemaakt. Daarna zijn we terug richting huis gelopen en wilden we langs de McDonald’s gaan om een usb-stick aan een docente van Walmer Primary School af te geven, maar ze vond het niet nodig om vandaag aanwezig te zijn, ze vond dinsdag een betere dag.

Dinsdag werden we opgehaald door Joe, het was zijn eerste dag en hij was de weg kwijt, want hij wist dus niet waar de school was. Wij dus ook niet en we kwamen gelijk al een half uur te laat. Tijdens break duty kwamen er veel kinderen op mijn mentor en mij af en gaven zomaar onbekende kinderen me een knuffel, blijkbaar is dat hier ook normaal. Vaak moeten we op de gangen ook even stoppen, omdat er weer een kind met mijn mentor wilt knuffelen. Maar ik vind het meer een knuffel die diva’s geven, meer zo van ik wil je eigenlijk niet knuffelen en wegkijken, maar toch geef ik je maar een knuffel. Voor de rest was het een rustig dagje. ’s Middags zijn we weer naar de McDonald’s gelopen, maar eenmaal daar had ik bedacht dat het misschien beter was eerst te bellen voor we zouden gaan lopen, aangezien het toch een kwartiertje lopen was in de hitte. Helaas bedacht ik me dat pas bij de McDonald’s, want we belden de vrouw daar en ze had even fijn bedacht om een andere afspraak te maken. Dus we konden met de usb-stick het eind weer teruglopen. Normaal vind ik het geen eind, maar in deze hitte, pfoeh! Nu hebben we maar afgesproken om de usb-stick maandag te geven, want anders hadden we er misschien de hele week naartoe kunnen lopen. ’s Avonds zijn we weer naar de karaoke avond in Barney’s geweest, aangezien het Lisanne haar laatste karaoke avond was. Samen met haar heb ik 2 liedjes gezongen, het eerste was erg hoog en daarom ook erg vals haha. Het tweede liedje ging beter en iedereen zong mee, dus dat was leuk. En uiteindelijk hebben we nog een liedje met de meidengroep gezongen en ook daar zong iedereen mee mee.

Woensdag kwam Joe een kwartier te laat en wij dus ook. Ik voelde me daar redelijk ongemakkelijk door, maar mijn mentor was gelukkig zelf ook te laat. ’s Middags kwam het ventje waar ik het eerder over had naar me toe en zei: ‘Ma’am’ en ik ‘yes?’ ‘Do you know Taylor Swift?’ ‘Yes.’ ‘You look just like her!’ (voor diegenen die haar niet kennen: http://www.google.nl/imgres?hl=nl&tbo=d&biw=1280&bih=685&tbm=isch&tbnid=BCglQ6ruTirErM:&imgrefurl=http://gamingsquid.com/taylor-swift-wallpapers/&docid=6rZj9fa8M71NQM&imgurl=http://gamingsquid.com/wp-content/uploads/2012/12/taylor-swift-1351360707.jpg&w=2793&h=1848&ei=uVweUdmwOc6IhQeD4YG4AQ&zoom=1) Vond het zo schattig dat hij dat zei haha. Aan het einde van de middag ben ik nog even met Lisanne naar het strand geweest. Was heerlijk om eindelijk eens op het strand te zitten.

Donderdag Valentijnsdag! De kinderen waren vandaag niet in hun uniformpje, maar mochten in hun eigen kleren (in het roze, rood of wit) naar school komen. Ze waren echt opgedoft, superschattig! En sommige kinderen hadden ook wat voor me meegenomen, kokossnoepjes, zelfgemaakte koekjes en een taart (elke docente kreeg er één)! Ook was er een actie op school dat je een kitkat kon kopen en je daar de naam van diegene waar je het naartoe stuurde op kon schrijven en als je wilde je eigen naam erbij. Zo heb ik er ook nog 2 gekregen. Ze vieren het hier best groots. In de lunchpauze waren er ontzettend lekkere hapjes. Tijdens de lunch vertelde de directeur helaas wat minder nieuws. Er was een man die iets met Herbert Hurd te maken had, maar wat precies dat heb ik niet kunnen ontcijferen. Maar die heeft toen hij iets in de badkamer hoorde 4 keer geschoten richting de badkamer, omdat hij dacht dat er een indringer was, maar het bleek zijn vriendin te zijn. Nu zeggen veel mensen dat het met opzet was, aangezien dat als je weet dat je vriendin het is, je geen 4 keer zal schieten. Mijn mentor zei hetzelfde, zij heeft het rapport gelezen. Hier het artikel over Oscar Pistorius: http://www.huffingtonpost.com/2013/02/14/oscar-pistorius-charged-with-murder_n_2683388.html.

Hamba kakuhle!

• 15 Februari 2013 - 18:38

Carolien:

Priscilla Swift! :D

• 17 Februari 2013 - 14:51

Opa Bram En Oma Lineke Werner:

Hallo Priscilla, wij hebben net je verslag gelezen, je laatste. De andere gaan wij ook nog even doornemen.
    Zo kunnen we jou de komende maanden volgen. Heel veel sukses voor jou en je medestudent in Zuid-Afrika. EEn dikke Knuffel uit Terneuzen van ons allebei. Veel groeten Doeiiiiiiiiiiiiiiiii

• 18 Februari 2013 - 22:43

Henriëtte:

Wat een verhaal, Priscilla! Zo blijven we wel op de hoogte ;)
    Ik ben van de week naar Spanje en volgende week is het vakantie, dus ik zal weinig reageren in die tijd. Tot daarna! Dan zal ik ook op je weekverslag reageren.

Groeten,

Henriëtte

• 19 Februari 2013 - 16:45

Priscilla Van Der Veeke:

Dag opa Bram en oma Lineke!

Wat leuk dat jullie mij nu ook volgen. Succes met het lezen van mijn lange verhalen, haha. Dankuwel, komt helemaal goed! Knuffels!

• 19 Februari 2013 - 16:49

Priscilla Van Der Veeke:

Hoi Henriëtte!

Fijne vakantie gewenst, dat reageren dat komt wel goed!
    Alvast bedankt,

Priscilla